تجمع دانشجویان دانشگاه تهران

8 comments:

Anonymous said...

بیش از 1000 نسخه از بیانیه دانشجویان دانشگاهای مختلف امروز پخش گردید
فواد صادقی

Anonymous said...

جمعي از دانشجويان در تجمعي با نام « دانشگاه زنده است» كه به دعوت دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) مقابل دانشكده‌ي فني دانشگاه تهران برگزار شد، شركت كردند.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شركت‌كنندگان در اين تجمع‌ كه تعدادشان به بيش از 300 تن مي‌رسيد، پلاكاردهايي با عناويني چون «دانشگاه پادگان نيست»، « آزادي، برابري»، «از آسمان دانشگاه گر تير فتنه بارد، جنبش ادامه دارد»، «تبعيض جنسيتي ملغي بايد گردد»، «گزينش دانشجو ملغي بايد گردد»، «هرگونه دخالت خارجي در تعيين سرنوشت مردم ايران محكوم است»، «در راه آزادي جز زنجيره‌هايمان چيزي براي از دست دادن نداريم»، «مگر ما چه مي‌خواهيم جز آزادي»،«رييس انتصابي نمي‌خواهيم»، «ما خواهان آزادي بيان و تشكل‌هاي مستقل هستيم» و ... در دست داشتند.
براساس گزارش خبرنگار ايسنا در اين تجمع در مقابل دانشكده فني، آرمين سلماسي از فعالان دانشجويي دانشگاه اميركبير، اظهار داشت: دانشجويان همواره از تاثيرگذارترين اقشار در تاريخ ايران بوده‌اند. ما امروز به دعوت دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) اينجا در سالروز 16 آذر گردهم آمده‌ايم تا صداي ظلم‌ستيزي ملت را به گوش جهانيان برسانيم.
وي افزود: در قربانگاه سه آذر اهورايي به ياد تير 78، خرداد 82، كوي دانشگاه تهران، دو خوابگاه طرشت، همه زير پرچم صلح، دموكراسي و حقوق بشر جمع شده‌ايم تا بگوييم آزادي را براي ايرانيان خواهانيم.
در ادامه علي نيكونسبتي، عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت(طيف علامه) اظهار داشت: خوشحاليم از اينكه گروه‌هاي مختلفي از دانشجويان گردهم آمده‌اند تا فرياد اعتراض سر دهند.
وي، از آنچه محدوديت فعالان دانشجويي و تشكل‌هاي دانشجويي در دانشگاه مي‌خواند انتقاد كرد و خواسته خود را بركناري وزير علوم و پاسخ‌گويي رييس دولت خواند.
تقي رحماني، از فعالان سياسي نيز در ادامه اين تجمع ابراز عقيده كرد: دانشگاه خواستگاه بحث‌هاي آزادي‌خواهانه و عدالت‌طلبانه بوده است. سه دانشجوي شهيدي كه نماد 16 آذر هستند هم براي اين هدف‌ها كشته شدند.
رحماني گفت: استراتژي ما، استراتژي درستي نبوده است. ما بايد ناسيونال دموكراسي غيرمتمركزي را طلب كنيم كه همه در راه آن بكوشند چراكه ملت ايران متشكل از اقوام و تفكرهاي مختلف است.
اين فعال سياسي با تاكيد بر اينكه استمرار بهتر از يك بار حركت كردن است، گفت: اين تجربه كسي است كه 33 سال فعاليت سياسي كرده و 14 سال را در زندان به سر برده است. ما نياز به گفت‌وگو و تحمل مخالف داريم. درست است كه ما آسمان پرستاره‌اي داريم از سه شهيد 16 آذر، عزت ابراهيم نژاد و ... اما زمين ما تاريك است. مي‌شود يك شعار داد و كار را تمام كرد اما بايد ديد كه نتيجه‌اش چه مي‌شود.
وي، اضافه كرد: دانشجو بايد خواستگاه تعاملات باشد. يك طرفه كردن شعارها به جايي نمي‌رسد. ما نياز به درك يكديگر داريم چراكه طبقه متوسطه ما ضعيف‌تر از اين است كه به دموكراسي برسد. اگر دانشگاه نتواند فضاي گفت‌وگو را فراهم كند، ناچاريم، مثل اكنون اين گونه مراسم را در اين شرايط برگزار كنيم.
رحماني گفت: جامعه‌اي زنده است كه دانشجو خارج از دانشگاه هم به آزادي و سياست بپردازد. اگر جنبش دانشجويي و جريان سياسي در تاريخ مي‌توانست جامعه را به سمت نهادينه كردن دموكراسي در آن پيش ببرد، وضع بهتري داشتيم.
اين فعال سياسي ادامه داد: ما در دنيايي زندگي مي‌كنيم كه هر كسي به فكر منافع خود است. اگر در طول تاريخ نهضت ملي موفق نشده، شعار‌ها به انحراف كشيده شده و اصلاحات موفق نشده است، بايد امروز دانشگاه را خانه آزادي قرار دهيم و يكديگر را تحمل كنيم.
در ادامه بهروز كريمي‌زاده، از فعالان دانشجوي دانشگاه تهران نيز اظهار داشت: دانشجو بلند‌گوي اعتراض آزادي‌خواهان جامعه است. احساس مسووليت تمامي ما مي‌تواند نقشه‌هاي استبداد را از بين ببرد. چراكه در چنين جامعه‌اي است كه امكان ائتلاف فراهم مي‌گردد و جنبش دانشجويي جز ازطريق پيوستن به جنبش‌هاي اجتماعي موفق نخواهد بود.
وي، با انتقاد از آنچه آن را نحوه برخورد با فعالان دانشجوي، منع تحصيل برخي دانشجويان و اخراج اساتيد مي‌خواند، ابراز عقيده كرد: خواسته ما آزادي تشكل‌ها و بركناري برخي مسوولان و روساي انتصابي دانشگاه‌ها، لغو تمام احكام مربوط به فعالان سياسي دانشجو، آزادي فعاليت‌هاي اجتماعي در عرصه عمومي و مهمتر از اينها مخالفت با هر گونه دخالت خارجي از هر طريق است.
مهدي اميني‌زاده نيز در ادامه نسبت به منع از تحصيل برخي دانشجويان انتقاد كرد كه در اين ميان دانشجويان شعار دادند، «بر سينه دانشجو ستاره افتخار است».
به گزارش ايسنا در ادامه اين تجمع، وحيد عابديني، عضو سابق انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران در واكنش به شعار برخي دانشجويان كه مي‌گفتند "آزادي، اتحاد، تحريم انتخابات"، گفت: قرار بود اينجا تجمع همه نيرو‌هايي باشد كه به دموكراسي و استقلال دانشجو‌ها معتقدند و قرار نبود در مورد تحريم انتخابات صحبت شود.
علي عزيزي، از فعالان دانشجويي ممنوع‌الورود شده به دانشگاه اميركبير نيز ابراز عقيده كرد: محروميت دانشجو از تحصيل، حذف منتقدان از دانشگاه است.
علي سياسي راد، عضو سابق دفتر تحكيم وحدت نيز گفت: ما براي دفاع از حقوق همه شهروندان از هر قشر و طبقه‌اي گردهم آمده‌ايم، خواستار استقلال دانشگاه، آزادي زندانيان سياسي و تضمين حقوق شهروندي و همچنين برگزاري انتخابات آزاد و عدالت‌خواهانه و تعيين حقوق همه اقشار هستيم و خود را تفكيك نكنيم.
سعيد حبيبي نيز در ادامه گفت: 16 آذر روز دانشجو و روز ماست. ما حق داريم كه در روز خود، اعتراض كنيم. چراكه اعتراض حق ما و شرط وجود ماست.
وي افزود: روي سخنم با شما دانشجويان است و نه مسوولان. اگر مي‌خواهيم مشكلاتمان حل شود بايد بپذيريم كه همه جنبش‌هاي اجتماعي وارد اين مبارزه شوند و جنبش دانشجويي گروه پيشروي‌ است كه مي‌تواند جنبش زنان و كارگران را با هم پيوند دهد. دانشجويان تنها مسائل صنفي خود را دنبال نمي‌كنند بلكه اين اولين قدم است و بايد براي تغييرات بنيادين اجتماعي زمينه‌سازي كنيم. پس بايد در اين راه قدم‌هاي محكمي برداريم.
وي افزود: بايد در مقابل استبداد و استعمار بايستيم، به اعتقاد ما هرگونه دخالت خارجي در ايران، لبنان، عراق و افغانستان محكوم است.
سعيد حبيبي، همچنين در واكنش به درگيري چند دانشجو در ميان اين تجمع گفت: امروز وقت دعواي ما نيست، خودداري كنيد، شعار شخصي ندهيد كه امروز روز اتحاد ماست.

Anonymous said...

۱۶ آذر ۸۵ در تاریخ مبارزه برای آزادی و برابری ٽبت شد



"حکومت طالبان نابود باید گردد"

"آزادی زن همیشه همیشه"

"رهایی جامعه رهایی زنان است!"



علیرغم بگیر و ببندها، علیرغم قتل و کشتار دانشجویان، رژیم اسلامی قادر نشد از برگزاری گسترده و همه جانبه اعتراضات دانشجویان در ۱۶ آذر جلوگیری کند. اخبار دریافت شده اولیه حاکی از آن است که ۱۶ آذر امسال گسترده و رادیکال بود. روز "نه" بود. روز اعتراض بود. روز آزادی و برابری بود. بیانیه هایی که در وبلاگ ها منتشر شده بود نشان از جنب و جوش و تحرک جدید در میان دانشجویان بود امسال ۱۶ آذر با اعتراض به رژیم طالبانی اسلامی، با فریاد آزادی و برابری و عدالت، لغو آپارتاید جنسی، آزادی زن همیشه همیشه، و با پلاکاردهای سرخ در تهران، تبریز، مازندران، . ... برگزار شد.






در تهران بیش از سه هزار نفر علیرغم کنترل و ممانعت نیروهای انتظامی توانستد در مقابل درب ورودی دانشگاه تجمع کنند. در این تجمع این شعارها فریاد زده میشد: دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد، مرگ بر استداد، مرگ بر دیکتاتور، ستاره دانشجو مدال افتخار است، آزادی مساوات تحریم انتخابات، اسانلو زرافشان آزاد باید گردد، زندانی سیاسی آزاد باید گردد، دانشجو کارگر اتحاد اتحاد.

در میان صف تجمع کنندگان این پلاکارد ها دیده میشد: زرافشان ـ اسالنوآزاد باید گردد، ۳ خودکشی ۲ مرگ ۱ قتل این است دانشگاه، آزادی بیان و تشکل مستقل، دیوار های استبداد فرو خواهد ریخت، یا سوسیالیسم یا بربریت، رهایی جامعه رهایی زنان است، تشکل کارگری ایجاد باید گرد، از مبارزات کارگران سندیکا شرکت واحد حمایت می کنیم، ستاره ها را به آسمان باز گردانید نه کارنامه دانشجویان.



سازمان آزادی زن به همه دانشجویان آزادیخواه و برابری و سوسیالیست طلب برگزاری گسترده و رادیکال ۱۶ آذر را تبریک میگوید.



زنده باد آزادی و برابری

مرگ بر جمهوری اسلامی

www.azadizan.com

www.wlsaz.blogfa.com



سازمان آزادی زن

۱۵ آذر ۸۵

Anonymous said...

گزارش کامل تجمع بزرگ دانشجويان در دانشگاه تهران (همراه با عکس)، اميرکبير
خبرنامه اميرکبير: همزمان با اعلام تجمع دانشجويی توسط دفتر تحکيم وحدت در دانشگاه تهران به مناسبت سالگرد ۱۶ آذر، صبح امروز اطراف دانشگاه تهران مملو از نيروهای امنيتی بود. به گفته شاهدان عينی از ساعات اوليه صبح در کليه خيابان های منتهی به دانشگاه تهران حضور نيروهای امنيتی بيسيم به دست کاملا مشهود بود.

همچنين انتظامات دانشگاه تهران با کنترل شديد کارت دانشجويی دانشجويانی که قصد ورود به دانشگاه را دارند، اجازه ورود به افراد غيردانشجو و همچنين دانشجويان ديگر دانشگاه ها را نمی داد. اما با اين وجود گزارش ها حکايت از حضور بيش از ۸۰۰ نفر از دانشجويان پيش از آغاز اين مراسم مقابل دانشکده فنی دارد. گفتنی است جمع کثيری از دانشجويان دانشگاه اميرکبير و خواجه نصير در مقابل درب ۱۶ آذر دانشگاه تهران تجمع کرده بودند اما انتظامات دانشگاه تهران مانع ورود ايشان به دانشگاه شده بود. به همين علت دانشجويانی که داخل دانشگاه تجمع کرده بودند با حضور مقابل اين درب دانشگاه خواستار ورود اين دانشجويان به دانشگاه شدند، اما ممانعت انتظامات با اين امر سبب شد فشار جمعيت از دو سوی اين در، باعث شکسته شدن در شود. در پی اين امر دانشجويانی که موفق نشده بودند وارد دانشگاه تهران شوند، به جمعيت حاضر در داخل دانشگاه پيوستند و جمعيت مجددا به سمت دانشکده فنی حرکت کرد.

جمعيت حاضر در تجمع امروز دانشگاه تهران بيش از ۲۰۰۰ نفر گزارش شده است. همچنين علی نيکونسبتی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت، که پيش از اين توسط حراست دانشگاه تهران احضار شده و به علت اعلام اين تجمع از سوی دفتر تحکيم تحت فشار قرار گرفته بود، صبح امروز در درگيری با نيروهای انتظامات دانشگاه تهران مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

علی نيکونسبتی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت، در ابتدای اين تجمع گفت: از آقای خامنه ای می پرسم بر اساس کدام قانون يک دانشجو در زندان می ميرد؟! نيکونسبتی ادامه داد: ما بارها خواستار مجوز برای اين برنامه بوديم، و اعلام کرديم به هر نحو ممکن برنامه را برگزار خواهيم کرد و عليرغم تمام کارشکنی ها اين برنامه را امروز برگزار کرديم. نيکونسبتی در ادامه با بيان اين که استبداد سياسی بايد از بين برود گفت: وزير علوم از وابستگان باهنر، نماينده مجلس، است و به خاطر اين وابستگی به اين سمت منصوب شده است و همين مسئله باعث می شود کسی به او اعتراضی نکند. نيکونسبتی در پايان مهمترين خواست دانشجويان را برکناری و محاکمه وزير علوم اعلام کرد و نسبت به ستاره دار کردن دانشجويان و احضار بيش از ۲۰۰ نفر به کميته انضباطی به شدت انتقاد کرد. نيکونسبتی احمدی نژاد را حامی انقلاب فرهنگی دوم دانست و گفت وی لياقت نشستن بر کرسی رياست جمهوری را ندارد.

در ادامه مراسم آرمين سلماسی، عضو شورای عمومی انجمن اسلامی دانشگاه اميرکبير و مجری اين مراسم، گفت: هنوز دانشجويان مظلوم ترين قشر در ايران هستند. اساتيد ما را بازنشسته کردند، حکم تعليق برايمان صادر کردند، ستاره نشانمان کردند، جلوی اعتراض که هيچ جلوی نفس کشيدنمان را هم گرفته اند، فضای دانشگاه را به پادگان تبديل کرده اند و هر اعتراضی را به شدت سرکوب می کنند. سلماسی در ادامه از وزير علوم پرسيد: شما که می گوييد دانشجوی سه ستاره نداريم ياشار قاجار، روزبه رياضی، محسن فاتحی، حنان عزيزی و...، مگر هم کلاسی های ما نبودند و از ادامه تحصيل محروم شدند؟! سلماسی در ادامه گفت: آقای وزير علوم و رئيس جمهور گمان می کنند مردم ايران نمی فهمند که آنها دارند دروغ می گويند. اين دانشجوی دانشگاه اميرکبير در پايان گفت: وای اگر کاسه صبر اين ملت لبريز شود!

سخنران بعدی مراسم تقی رحمانی، از فعالين ملی مذهبی، بود. رحمانی با بيان اين که دانشگاه خانه آزادی است و همواره خواستگاه فعاليت های آزادی خواهانه و عدالت طلبانه بوده است، گفت: من سال های زيادی فعاليت سياسی کردم و تاسفم از اين است در طول اين ساليان هيچ گاه کشور ما به نقطه بازگشت ناپذير آزادی نرسيده است. تقی رحمانی با اشاره به شهدای راه آزادی گفت: آسمان ايران همواره پرستاره بوده ولی زمين آن هميشه تاريک بوده است، و اين مسئله قابل تامل است. رحمانی در ادامه خواستار اتحاد و يکپارچگی تمام نيروهای آزاديخواه برای کار مستمر و مبارزه ادامه دار شد. در پايان رحمانی ياد اکبر محمدی را گرامی داشت.

در ادامه برنامه سهراب کريمی، بيانيه فعالين کرد را قرائت کرد. و پس از آن يکی از فعالين دانشجويی دانشگاه تهران به قرائت بيانيه جمعی از فعالين دانشجويی چپ پرداخت.

پس از آن مهدی امينی زاده به نمايندگی از دانشجويان ستاره دار به سخنرانی پرداخت. امينی زاده در سخنرانی خود گفت: من امروز نمی خواهم بگويم که يک شبه بيش از ۱۰۰ نشريه به دستور مقامات عالی رتبه نظام اعدام می شوند، نمی خواهم بگويم اجازه دسترسی آزاد به اطلاعات وجود ندارد، نمی خواهم بگويم اجازه نشر در کشور وجود ندارد، نمی خواهم بگويم در ايران انتخابات آزاد برگزار نمی گردد و يک عده ابتدا افرادی را انتخاب می کنند و بعد نام اين خيمه شب بازی را انتخابات می گذارند، من امروز می خواهم بگويم ما امروز در ايران اجازه تحصيل نداريم. امينی زاده در ادامه با بيان اين که وزير علوم بارها به دروغ اعلام کرده است که ما دانشجويان اخراجی نداريم، گفت: کارنامه هايی که در دست ماست، پس چيست؟ امينی زاده در پايان خواستار اين شد که روند بازنشسته شدن اساتيد متوقف شود و حق تدريس و تحصيل آزاد در دانشگاه فراهم گردد.

در ادامه اين مراسم وحيد عابدينی، از اعضای انجمن اسلامی دانشگاه تهران، به سخنرانی پرداخت. عابدينی در سخنان خود گفت: خواسته ما اين است که رئيس دانشکده و دانشگاهمان انتخابی باشد، خواسته ما اين است که کميته انضباطی با فعالين دانشجويی برخورد نکند، خواسته ما اين است که نشريات دانشجويی آزاد باشند، ما خواستار حق تدريس و تحصيل آزادانه ايم. عابدينی در پايان خواستار حاکم شدن دموکراسی و آزادی در دانشگاه شد.

مرتضی اصلاحچی، دبير انجمن اسلامی دانشگاه علامه، در ادامه پيام دکتر ناصر زرافشان را خطاب به دانشجويان قرائت کرد. در پيام دکتر زرافشان ضمن گراميداشت ياد شهدای دانشجو، آمده بود: در اين شرايط زنده نگاه داشتن ياد و خاطره آرمانخواهی و مبارزات شهدای دانشجو ضرورتی موکدتر از هميشه است. در ادامه پيام دکتر زرافشان آمده بود: اگر آن چه اکنون جريان دارد روند طبيعی و ناگزيری باشد که بايد در ايران طی شود، با همه دشواری هايش ما نبايد از آن ناخرسند باشيم. زرافشان در پايان با بيان اين که با شما يک سينه سخن دارم، گفته بود: اما در شرايطی که ممنوع الملاقات بوده و حتی از ديدار خانواده نيز محرومم، ارتباط با شما و سخن گفتن با شما برايم ممکن نيست.

در ادامه علی عزيزی، نايب دبير انجمن اسلامی پلی تکنيک، در سخنان خود در اين تجمع گفت: دانشجويان سه ستاره، دوستان ما بودند که به خاطر دفاع از حقوق ما اکنون در ميان ما نيستند و اين بزرگترين ننگ برای دولت احمدی نژاد است. عزيزی در ادامه با اشاره به اين که تخريب ساختمان های انجمن های اسلامی دانشجويان تخريب پايگاه های انتقاد به دولت و حاکميت است، افزود: انجمن های اسلامی فراگيرترين تشکل های دانشجويی در سراسر کشور هستند و ننگ برخورد با اين تشکل ها بر دامن وزير علوم هست و به راحتی پاک نمی شود. عزيزی در ادامه انتصاب روسای دانشگاه ها را تحميل و توهين به دانشگاه دانست و گفت هر گونه تحميل بر فضای آزاد دانشگاه محکوم به شکست است. عزيزی در ادامه با بيان اين که احمدی نژاد از دانشجويان بسيجی خواسته تا فرياد بزنند تا او بتواند راحت تر دانشگاه ها را قلع و قمع کند، گفت: اين بار ما بر آن ها فرياد می زنيم. علی عزيزی در ادامه افزود: دانشجويان بسيجی در دانشگاه اميرکبير در حال تدارک طوماری برای دعوت از احمدی نژاد هستند، ما از کليه دانشجويان دعوت می کنيم تا روز يکشنبه هفته آينده ساعت ۱۲ با حضور در پلی تکنيک فرياد اعتراضی خود را بر سر رئيس جمهور بکشند.

سخنران بعدی اين تجمع مهندس سياسی راد، از پيشکسوتان انجمن اسلامی پلی تکنيک، بود. سياسی راد در سخنان خود گفت: ما امروز اينجا جمع شده ايم تا از حقوق همه قشرها بر مبنای اعلاميه جهانی حقوق بشر و حقوق شهروندی دفاع کنيم. ما خواستار استقلال دانشگاه ها، آزادی زندانيان سياسی، تضمين حقوق سياسی و حقوق شهروندی همه آحاد ملت ايران هستيم. سياسی راد در ادامه با بيان اين که امروز افرادی ادعا می کنند در زندان ها شکنجه می شوند، خواستار بررسی اين مسئله شد.

در ادامه برنامه بيانيه کميسيون زنان دفتر تحکيم وحدت توسط نيلوفر گلکار، عضو اين کميسيون قرائت شد. در اين بياينه آمده است: کميسيون زنان تحکيم، افزايش فشار ها و برخورد با دختران دانشجو، محروميت از تحصيل و احضارهای پياپی آنها به کميته های انضباطی را محکوم می کند و يادآوری می نمايد که دختران علاوه بر استبداد، قربانی مردسالاری نيز هستند و مشکلات خاص خود را دارند که تنها ناشی از جنسيت آنهاست. افزايش برخورد در زمينه ی پوشش دختران، فشار بر دختران در رابطه با ساعات ورود و خروج به خوابگاه ها، توزيع نابرابر امکانات ورزشی، تفريحی و آموزشی به دليل تفکيک جنسيتی محيط های دانشجويی، اعمال سهميه بندی جنسيتی در پذيرش دانشگاه ها که به صورت مخفيانه اعمال می گردد، سياست های پنهان در زمينه ی عدم پذيرش زنان به عنوان اعضای هيئت علمی و پست های مديريتی در دانشگاه از جمله مسائلی است که پی گيری جداگانه ی مسائل زنان را ضروری می سازد.

در پايان تجمع سعيد حبيبی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت، به بيان نظرات خود پرداخت. حبيبی با بيان اين که روی صبحتش با وزير علوم و رئيس جمهور نيست، گفت: وزير علوم کوچکترين لياقت و کياستی را بر اداره اين وزارتخانه ندارد، احمدی نژاد هم هيچ گونه مشروعيتی به نظر من ندارم. روی صحبت من با شما دانشجويان است. سعيد حبيبی در ادامه، با اشاره به نقش ويژه جنبش دانشجويی اشاره کرد و افزود: دانشگاه فقط مسائل صنفی خودش را دنبال نمی کند. اولين قدم ما مسائل صنفی است و دومين قدم مسائل سياسی، و سومين قدم ما زمينه سازی برای تغييرات بنيادين اجتماعی است. حبيبی در پايان گفت: امروز زمان صحبت کردن آرام نيست بلکه امروز روز فرياد زدن در اقصی نقاط کشور است.

در پايان اين مراسم دانشجويان مقابل سردر اصلی دانشگاه تهران تجمع کرده و شعارهای اعتراضی سر دادند. بعضی از اين شعارها «وزير بی لياقت، استعفا استعفا»، «مرگ بر ديکتاتور»، «مرگ بر استبداد»، «دانشجو، دانشجو اتحاد اتحاد» و... بود.

در حاشيه:
- خيابان های منتهی به دانشگاه تهران از ساعات اوليه صبح تا پايان مراسم به نحو بی سابقه ای مملو از نيروهای انتظامی و امنيتی بود و خيابان های قدس، ۱۶ آذر، انقلاب مسدود شده بودند.

- بعضی از نيروهای امنيتی در دانشگاه حاضر شده بودند و به صورت مخفيانه در حال گرفتن عکس و فيلم از دانشجويان بودند که برخی از اين افراد با برخورد دانشجويان مواجه شده و عکس ها و فيلم های ايشان ضبط شد.

- يکی از دانشجويان که در حال گرفتن عکس از نيروهای انتظامی حاضر در خيابان بود توسط اين نيروها به شدت مضروب شد و در اثر ضرب و شتم مامورين انتظامی بيهوش شده و در پياده روی خيابان انقلاب بر زمين افتاده بود.

Anonymous said...

بیانیه دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد به مناسبت روز دانشجو
جنبشهاي بزرگ جهان ،‌ پيروزمندي هاي خود را پيش از هر امر ديگر ،‌ از درك نقادانه ي تجربه اي كسب مي كنند كه در تاريخ زنده ي مبارزه اشان ،‌ هر لحظه آن را پشت سر مي گذارند .
انتظار بازگشت جنبش دانشجويي ايران به مسير پاكوفته ‌« اصلاحات »‌ و تكرار پروژه ي شكست خورده ي «‌ دنباله روي از اميدواران به مراجع قدرت »‌ ،‌ نفي مغرضانه و آگاهانه ي تك تك امكانات نويافته ي پيروزي اين جنبش در حركت به سوي خواسته هاي بر حق آن است .
گسست جنبش دانشجويي از «‌ فلسفه و جنبش سياسي موسوم به اصلاح طلبي » ،‌ جز محصول درك نقادانه امروز جنبش از همان تجربه ي منتهي به شكست «‌ اصلاحات »‌ چيز ديگري نيست . اين گسست ، گشايش دريچه ي اميدي ست كه استقلال جنبش دانشجويي از دستگاه قدرت و ايستادن آن بر پاهاي آزموده ي خود را نويد مي دهد .
آگاهي جنبش از اين حقيقت كه او عضو پوينده و متكاملي از اندامواره (‌ارگانيسم )‌ روبه رشد جامعه ايران بوده و از اين رو در ارتباط و هم سرنوشتي ارگانيك با ديگر جنبش هاي مترقي اين جامعه است ،‌هم اكنون دانشگاه و دانشجويان را از قالب تنگ يك صنف سياسي معترض به در آورده و آنرا به جنبشي اجتماعي و همبسته ي ناگزير مبارزات پيگير كارگران ،‌ زنان ، جوانان و ديگر گروهها و اقشار تحت ستم جامعه تبديل كرده است . سياسي گري امروزي جنبش دانشجويي ،‌ به همين سبب مي بايست از عضويت اكتيو اجتماعي و دخالتگري پيگيرانه او در هر امر كوچك و بزرگ جامعه ايران نشأت گيرد .
امسال 16 آذر روزي ست كه دانشگاه هاي سراسر كشور رو به جامعه ايستاده و تداوم مبارزه اشان براي دستيابي به جامعه اي آزاد و برابر براي همه گان را به يكايك مردم اعلام مي كنند . تجربه ي كنوني جنبش دانشجويي ،‌ در كنار تجربه ي مبارزات سرسختانه ي طبقه ي كارگر و جنبش آزادي خواهانه ي زنان ايران ،‌ محصول آگاهي اين جنبشها از اين حقيقت است كه «‌ دست يابي به مطالبات بر حق مردم تنها به نيروي اتحاد مردمي و بريدن قاطعانه از هرگونه دخالت از بالا و يا از خارج ممكن است »‌ .
با در نظر گرفتن چنين حقايقي ست كه امروز جنبش دانشجويي اعلام مي كند كه خواسته هاي خود را نه از طريق متوسل شدن به درگاه مراجع قدرت داخلي و خارجي ،‌ بلكه با اصرار قاطعانه دانشجويان بر اتكا به نيرو و اراده ي آگاهانه ي خود مردم ايران به شرح زير دنبال مي كند :
1 - جنبش دانشجويي به زندگي در جامعه اي اميد دارد كه در آن فرد فرد انسانها از آزادي هاي سياسي – اجتماعي خود ( ‌به عنوان حق طبيعي افراد بشر )‌ بهره مند بوده و در آن از تمامي امكانات و ثروتهاي جامعه به طور برابر برخوردار باشند . تنها در چنين جامعه اي ست كه امكان اعتلاي استعدادهاي نهان جامعه فراهم مي آيد . جنبش بر اين باور است كه دست يافتن به چنين جامعه اي جز از طريق اتحاد مستحكم آن با ديگر جنبشهاي روبه جلوي جامعه به ويژه جنبش طبقه كارگر و جنبش زنان غير ممكن است . با در نظر قرار دادن اين افق متعالي ست كه ديگر خواسته هاي دانشجويان به صورت لوازم و شروط اوليه رسيدن به چنين جامعه اي ،‌ در ادامه مطرح مي شود .
2 - جنبش خواستار حذف فضاي شبه نظامي دانشگاه ها – به همراه تمامي علايم و عواقب آن از قبيل احكام انضباطي سنگين و پوشش اجباري دختران دانشجو (‌ به عنوان نمونه اي از تبعيض و تفكيك جنسي ) ، اخراج اساتید ، طرح ستاره دار کردن دانشجویان ، ثبت نام مشروط دانشجویان تحصیلات تکمیلی ، تفکیک جنسی سرویس ها و بوفه های دانشکده ها – در تمام دانشگاه هاي كشوربوده و ضمنا ً‌ به جد خواستار محاكمه ي عاملان قتل دانشجوي سبزواري مي باشد .
3 – ‌ آزادي فعاليت تشكلها و نشريات مستقل دانشجويي ، مصون از هر گونه تيغ سانسور – را حق گذشت ناپذير دانشجويان دانسته و در مسير تحقق اين خواسته پيگيرانه تلاش خواهد كرد .
4 – با توجه به عملکرد ضعیف وزارت علوم ، خواستار برکناری فوری وزیر علوم و رؤسای انتصابی دانشگاه ها می باشد .
5 - با پافشاري بر حق بديهي آزادي بيان ،‌ خواستار لغو تمامي احكام قضايي مربوط با فعالين سياسي كشور و آزادي زندانيان سياسي – به ویژه دکتر زرافشان وکیل پرونده ی قتلهای زنجیره ای - مي باشد .
6 - از كوچكترين مطالبات و مبارزات طبقه ي كارگر ايران قویا ً دفاع كرده و خود را متحد استراتژيك جنبش كارگري ايران مي داند و از آزادي تشكيل سنديكا و تشكلهاي آزاد و مستقل كارگري و نیز حق اعتصاب کارگران قاطعانه حمايت مي كند . خواستار لغو اصلاحیه ی قانون کار بوده و ضمنا ً پيگيرانه خواهان آزادي آقاي منصور اسانلو – رئيس هيأت مديره ي سنديكاي اتوبوس راني تهران - و باز گرداندن ايشان و همكاران شان به محيط كار مي باشد .
7– قويا ً‌خواستار برابري مطلق زنان و مردان در عرصه ي حقوقي ، سياسي و اجتماعي و رفع هرگونه تبعيض جنسي بر عليه زنان مي باشد .
8 – جنبش با هر گونه دخالت خارجي – اعم از اشكال نظامي يا الگوي فرساينده ي تحريمهاي سياسي و اقتصادي – در سرنوشت مردم ايران به جد مخالف بوده و اعلام مي كند كه نتايج چنين اقداماتي تنها فلاكت و سيه روزي هرچه بيشتر مردم اين كشور را به همراه خواهد داشت . اين سيه روزي با فراهم شدن شرايط براي سربرآوردن خطرناك ترين نيروهاي تبهكار جامعه با قوت هر چه تمام تر بازتوليد خواهد شد .
دانشگاه امروز سنگري براي پاسداري از حقوق و آزادي هاي مردم ايران است . بقاي اين سنگر و گسترش دامنه ي فتوحات آن تنها در پرتو اتحاد جنبشهاي بر آمده از بطن همين «‌ مردم »‌ ممكن خواهد بود . به همين سبب جنبش دانشجويي نيروهاي مترقي بالقوه و بالفعل موجود در جامعه را به اتحاد با يكديگر براي رسيدن به خواسته ها و مطالبات همسويه اشان فرا مي خواند.
مشهد 16 آذر 85

Anonymous said...

لطفا از وبلاگ خودشیفتگی دیدن فرمایید.

fadayemam@hotmail.com said...

بنام خدا
ای برادران و خواهران، سی‌ سال انقلاب و از خود گذشتگی آخرش همین ؟ نمیتونم باور کنم که اینطور که با مردم رفتار میکنند با اصول اسلامی توافق داشته باشد . اینطور که به نظر میاید روز سالگرد انقلاب ما باید دوباره روی بام برویم تا ارزشهای این انقلاب را به خاطر خودمان و رهبرآنمان یاداوری کنیم که آیا انقلب اسلامی یعنی این ؟ تا وقتی‌ دیر نشده رهبران ما باید بیدار شوند که این طرز رفتار با ملت مسلمان واقعا غیر اسلامی هست خداوند از ظلم احدئ نخواهد گذشت . الله و اکبر ، الله و اکبر ، الله و اکبر

mojtaba mostafavi said...

سلام این دولت برایه همه چی‌ پول دارند ولی‌ نه برای یارانه‌ها . هی‌ میگن نیروی هسته‌ای تو نگو ما باید از حالا به بعد هسته بخوریم چون از خورشت الو فقط هستش گیرمون میاد. ما نیروی هسته‌ای می‌خواهیم بزنیم تو سرمون. نه قدرت خرید داریم نه میتونیم از حالا با بعد جایی برویم چون اقایون بنزین را حسابی‌ بالا بردند. آقای احمدینژاد حق نفت ما که گفتی‌ سر سفره هر خانواده ایرانی‌ میاری کو؟ همه رو دادید به عربهای سنی تو غزه بخورند تا عکستون رو همهجای فلسطین بزنند. نه نیروی اتممیت رو می‌خواهیم نه کمکت به غزه. یادت نره که همین ما بسیجیهایی که همه یارانه‌ها رو ازشون بریدی ما باعث شدیم که جنابعالی هنوز رئیس جمهور باشید.