بیانیه دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد به مناسبت روز دانشجو

جنبشهاي بزرگ جهان ،‌ پيروزمندي هاي خود را پيش از هر امر ديگر ،‌ از درك نقادانه ي تجربه اي كسب مي كنند كه در تاريخ زنده ي مبارزه اشان ،‌ هر لحظه آن را پشت سر مي گذارند . انتظار بازگشت جنبش دانشجويي ايران به مسير پاكوفته ‌« اصلاحات »‌ و تكرار پروژه ي شكست خورده ي «‌ دنباله روي از اميدواران به مراجع قدرت »‌ ،‌ نفي مغرضانه و آگاهانه ي تك تك امكانات نويافته ي پيروزي اين جنبش در حركت به سوي خواسته هاي بر حق آن است .گسست جنبش دانشجويي از «‌ فلسفه و جنبش سياسي موسوم به اصلاح طلبي » ،‌ جز محصول درك نقادانه امروز جنبش از همان تجربه ي منتهي به شكست «‌ اصلاحات »‌ چيز ديگري نيست . اين گسست ، گشايش دريچه ي اميدي ست كه استقلال جنبش دانشجويي از دستگاه قدرت و ايستادن آن بر پاهاي آزموده ي خود را نويد مي دهد . آگاهي جنبش از اين حقيقت كه او عضو پوينده و متكاملي از اندامواره (‌ارگانيسم )‌ روبه رشد جامعه ايران بوده و از اين رو در ارتباط و هم سرنوشتي ارگانيك با ديگر جنبش هاي مترقي اين جامعه است ،‌هم اكنون دانشگاه و دانشجويان را از قالب تنگ يك صنف سياسي معترض به در آورده و آنرا به جنبشي اجتماعي و همبسته ي ناگزير مبارزات پيگير كارگران ،‌ زنان ، جوانان و ديگر گروهها و اقشار تحت ستم جامعه تبديل كرده است . سياسي گري امروزي جنبش دانشجويي ،‌ به همين سبب مي بايست از عضويت اكتيو اجتماعي و دخالتگري پيگيرانه او در هر امر كوچك و بزرگ جامعه ايران نشأت گيرد .
امسال 16 آذر روزي ست كه دانشگاه هاي سراسر كشور رو به جامعه ايستاده و تداوم مبارزه اشان براي دستيابي به جامعه اي آزاد و برابر براي همه گان را به يكايك مردم اعلام مي كنند . تجربه ي كنوني جنبش دانشجويي ،‌ در كنار تجربه ي مبارزات سرسختانه ي طبقه ي كارگر و جنبش آزادي خواهانه ي زنان ايران ،‌ محصول آگاهي اين جنبشها از اين حقيقت است كه «‌ دست يابي به مطالبات بر حق مردم تنها به نيروي اتحاد مردمي و بريدن قاطعانه از هرگونه دخالت از بالا و يا از خارج ممكن است »‌ .
با در نظر گرفتن چنين حقايقي ست كه امروز جنبش دانشجويي اعلام مي كند كه خواسته هاي خود را نه از طريق متوسل شدن به درگاه مراجع قدرت داخلي و خارجي ،‌ بلكه با اصرار قاطعانه دانشجويان بر اتكا به نيرو و اراده ي آگاهانه ي خود مردم ايران به شرح زير دنبال مي كند :
1 - جنبش دانشجويي به زندگي در جامعه اي اميد دارد كه در آن فرد فرد انسانها از آزادي هاي سياسي – اجتماعي خود ( ‌به عنوان حق طبيعي افراد بشر )‌ بهره مند بوده و در آن از تمامي امكانات و ثروتهاي جامعه به طور برابر برخوردار باشند . تنها در چنين جامعه اي ست كه امكان اعتلاي استعدادهاي نهان جامعه فراهم مي آيد . جنبش بر اين باور است كه دست يافتن به چنين جامعه اي جز از طريق اتحاد مستحكم آن با ديگر جنبشهاي روبه جلوي جامعه به ويژه جنبش طبقه كارگر و جنبش زنان غير ممكن است . با در نظر قرار دادن اين افق متعالي ست كه ديگر خواسته هاي دانشجويان به صورت لوازم و شروط اوليه رسيدن به چنين جامعه اي ،‌ در ادامه مطرح مي شود .
2 - جنبش خواستار حذف فضاي شبه نظامي دانشگاه ها – به همراه تمامي علايم و عواقب آن از قبيل احكام انضباطي سنگين و پوشش اجباري دختران دانشجو (‌ به عنوان نمونه اي از تبعيض و تفكيك جنسي ) ، اخراج اساتید ، طرح ستاره دار کردن دانشجویان ، ثبت نام مشروط دانشجویان تحصیلات تکمیلی ، تفکیک جنسی سرویس ها و بوفه های دانشکده ها – در تمام دانشگاه هاي كشوربوده و ضمنا ً‌ به جد خواستار محاكمه ي عاملان قتل دانشجوي سبزواري مي باشد .
3 – ‌ آزادي فعاليت تشكلها و نشريات مستقل دانشجويي ، مصون از هر گونه تيغ سانسور – را حق گذشت ناپذير دانشجويان دانسته و در مسير تحقق اين خواسته پيگيرانه تلاش خواهد كرد .
4 – با توجه به عملکرد ضعیف وزارت علوم ، خواستار برکناری فوری وزیر علوم و رؤسای انتصابی دانشگاه ها می باشد .
5 - با پافشاري بر حق بديهي آزادي بيان ،‌ خواستار لغو تمامي احكام قضايي مربوط با فعالين سياسي كشور و آزادي زندانيان سياسي – به ویژه دکتر زرافشان وکیل پرونده ی قتلهای زنجیره ای - مي باشد .
6 - از كوچكترين مطالبات و مبارزات طبقه ي كارگر ايران قویا ً دفاع كرده و خود را متحد استراتژيك جنبش كارگري ايران مي داند و از آزادي تشكيل سنديكا و تشكلهاي آزاد و مستقل كارگري و نیز حق اعتصاب کارگران قاطعانه حمايت مي كند . خواستار لغو اصلاحیه ی قانون کار بوده و ضمنا ً پيگيرانه خواهان آزادي آقاي منصور اسانلو – رئيس هيأت مديره ي سنديكاي اتوبوس راني تهران - و باز گرداندن ايشان و همكاران شان به محيط كار مي باشد .
7– قويا ً‌خواستار برابري مطلق زنان و مردان در عرصه ي حقوقي ، سياسي و اجتماعي و رفع هرگونه تبعيض جنسي بر عليه زنان مي باشد .
8 – جنبش با هر گونه دخالت خارجي – اعم از اشكال نظامي يا الگوي فرساينده ي تحريمهاي سياسي و اقتصادي – در سرنوشت مردم ايران به جد مخالف بوده و اعلام مي كند كه نتايج چنين اقداماتي تنها فلاكت و سيه روزي هرچه بيشتر مردم اين كشور را به همراه خواهد داشت . اين سيه روزي با فراهم شدن شرايط براي سربرآوردن خطرناك ترين نيروهاي تبهكار جامعه با قوت هر چه تمام تر بازتوليد خواهد شد . دانشگاه امروز سنگري براي پاسداري از حقوق و آزادي هاي مردم ايران است . بقاي اين سنگر و گسترش دامنه ي فتوحات آن تنها در پرتو اتحاد جنبشهاي بر آمده از بطن همين «‌ مردم »‌ ممكن خواهد بود .
به همين سبب جنبش دانشجويي نيروهاي مترقي بالقوه و بالفعل موجود در جامعه را به اتحاد با يكديگر براي رسيدن به خواسته ها و مطالبات همسويه اشان فرا مي خواند.
مشهد 16 آذر 85

تجمع دانشجویان دانشگاه تهران

گزارش کامل تجمع بزرگ دانشجويان در دانشگاه تهران

صبح امروز اطراف دانشگاه تهران مملو از نيروهای امنيتی بود. به گفته شاهدان عينی از ساعات اوليه صبح در کليه خيابان های منتهی به دانشگاه تهران حضور نيروهای امنيتی بيسيم به دست کاملا مشهود بود.

همچنين انتظامات دانشگاه تهران با کنترل شديد کارت دانشجويی دانشجويانی که قصد ورود به دانشگاه را دارند، اجازه ورود به افراد غيردانشجو و همچنين دانشجويان ديگر دانشگاه ها را نمی داد. اما با اين وجود گزارش ها حکايت از حضور بيش از ۸۰۰ نفر از دانشجويان پيش از آغاز اين مراسم مقابل دانشکده فنی دارد. گفتنی است جمع کثيری از دانشجويان دانشگاه اميرکبير و خواجه نصير در مقابل درب ۱۶ آذر دانشگاه تهران تجمع کرده بودند اما انتظامات دانشگاه تهران مانع ورود ايشان به دانشگاه شده بود. به همين علت دانشجويانی که داخل دانشگاه تجمع کرده بودند با حضور مقابل اين درب دانشگاه خواستار ورود اين دانشجويان به دانشگاه شدند، اما ممانعت انتظامات با اين امر سبب شد فشار جمعيت از دو سوی اين در، باعث شکسته شدن در شود. در پی اين امر دانشجويانی که موفق نشده بودند وارد دانشگاه تهران شوند، به جمعيت حاضر در داخل دانشگاه پيوستند و جمعيت مجددا به سمت دانشکده فنی حرکت کرد.

جمعيت حاضر در تجمع امروز دانشگاه تهران بيش از ۲۰۰۰ نفر گزارش شده است. همچنين علی نيکونسبتی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت، که پيش از اين توسط حراست دانشگاه تهران احضار شده و به علت اعلام اين تجمع از سوی دفتر تحکيم تحت فشار قرار گرفته بود، صبح امروز در درگيری با نيروهای انتظامات دانشگاه تهران مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

علی نيکونسبتی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت، در ابتدای اين تجمع گفت: از آقای خامنه ای می پرسم بر اساس کدام قانون يک دانشجو در زندان می ميرد؟! نيکونسبتی ادامه داد: ما بارها خواستار مجوز برای اين برنامه بوديم، و اعلام کرديم به هر نحو ممکن برنامه را برگزار خواهيم کرد و عليرغم تمام کارشکنی ها اين برنامه را امروز برگزار کرديم. نيکونسبتی در ادامه با بيان اين که استبداد سياسی بايد از بين برود گفت: وزير علوم از وابستگان باهنر، نماينده مجلس، است و به خاطر اين وابستگی به اين سمت منصوب شده است و همين مسئله باعث می شود کسی به او اعتراضی نکند. نيکونسبتی در پايان مهمترين خواست دانشجويان را برکناری و محاکمه وزير علوم اعلام کرد و نسبت به ستاره دار کردن دانشجويان و احضار بيش از ۲۰۰ نفر به کميته انضباطی به شدت انتقاد کرد. نيکونسبتی احمدی نژاد را حامی انقلاب فرهنگی دوم دانست و گفت وی لياقت نشستن بر کرسی رياست جمهوری را ندارد.

در ادامه مراسم آرمين سلماسی، عضو شورای عمومی انجمن اسلامی دانشگاه اميرکبير و مجری اين مراسم، گفت: هنوز دانشجويان مظلوم ترين قشر در ايران هستند. اساتيد ما را بازنشسته کردند، حکم تعليق برايمان صادر کردند، ستاره نشانمان کردند، جلوی اعتراض که هيچ جلوی نفس کشيدنمان را هم گرفته اند، فضای دانشگاه را به پادگان تبديل کرده اند و هر اعتراضی را به شدت سرکوب می کنند. سلماسی در ادامه از وزير علوم پرسيد: شما که می گوييد دانشجوی سه ستاره نداريم ياشار قاجار، روزبه رياضی، محسن فاتحی، حنان عزيزی و...، مگر هم کلاسی های ما نبودند و از ادامه تحصيل محروم شدند؟! سلماسی در ادامه گفت: آقای وزير علوم و رئيس جمهور گمان می کنند مردم ايران نمی فهمند که آنها دارند دروغ می گويند. اين دانشجوی دانشگاه اميرکبير در پايان گفت: وای اگر کاسه صبر اين ملت لبريز شود!

سخنران بعدی مراسم تقی رحمانی، از فعالين ملی مذهبی، بود. رحمانی با بيان اين که دانشگاه خانه آزادی است و همواره خواستگاه فعاليت های آزادی خواهانه و عدالت طلبانه بوده است، گفت: من سال های زيادی فعاليت سياسی کردم و تاسفم از اين است در طول اين ساليان هيچ گاه کشور ما به نقطه بازگشت ناپذير آزادی نرسيده است. تقی رحمانی با اشاره به شهدای راه آزادی گفت: آسمان ايران همواره پرستاره بوده ولی زمين آن هميشه تاريک بوده است، و اين مسئله قابل تامل است. رحمانی در ادامه خواستار اتحاد و يکپارچگی تمام نيروهای آزاديخواه برای کار مستمر و مبارزه ادامه دار شد. در پايان رحمانی ياد اکبر محمدی را گرامی داشت.

در ادامه برنامه سهراب کريمی، بيانيه فعالين کرد را قرائت کرد. و پس از آن يکی از فعالين دانشجويی دانشگاه تهران به قرائت بيانيه جمعی از فعالين دانشجويی چپ پرداخت.

پس از آن مهدی امينی زاده به نمايندگی از دانشجويان ستاره دار به سخنرانی پرداخت. امينی زاده در سخنرانی خود گفت: من امروز نمی خواهم بگويم که يک شبه بيش از ۱۰۰ نشريه به دستور مقامات عالی رتبه نظام اعدام می شوند، نمی خواهم بگويم اجازه دسترسی آزاد به اطلاعات وجود ندارد، نمی خواهم بگويم اجازه نشر در کشور وجود ندارد، نمی خواهم بگويم در ايران انتخابات آزاد برگزار نمی گردد و يک عده ابتدا افرادی را انتخاب می کنند و بعد نام اين خيمه شب بازی را انتخابات می گذارند، من امروز می خواهم بگويم ما امروز در ايران اجازه تحصيل نداريم. امينی زاده در ادامه با بيان اين که وزير علوم بارها به دروغ اعلام کرده است که ما دانشجويان اخراجی نداريم، گفت: کارنامه هايی که در دست ماست، پس چيست؟ امينی زاده در پايان خواستار اين شد که روند بازنشسته شدن اساتيد متوقف شود و حق تدريس و تحصيل آزاد در دانشگاه فراهم گردد.

در ادامه اين مراسم وحيد عابدينی، از اعضای انجمن اسلامی دانشگاه تهران، به سخنرانی پرداخت. عابدينی در سخنان خود گفت: خواسته ما اين است که رئيس دانشکده و دانشگاهمان انتخابی باشد، خواسته ما اين است که کميته انضباطی با فعالين دانشجويی برخورد نکند، خواسته ما اين است که نشريات دانشجويی آزاد باشند، ما خواستار حق تدريس و تحصيل آزادانه ايم. عابدينی در پايان خواستار حاکم شدن دموکراسی و آزادی در دانشگاه شد.

مرتضی اصلاحچی، دبير انجمن اسلامی دانشگاه علامه، در ادامه پيام دکتر ناصر زرافشان را خطاب به دانشجويان قرائت کرد. در پيام دکتر زرافشان ضمن گراميداشت ياد شهدای دانشجو، آمده بود: در اين شرايط زنده نگاه داشتن ياد و خاطره آرمانخواهی و مبارزات شهدای دانشجو ضرورتی موکدتر از هميشه است. در ادامه پيام دکتر زرافشان آمده بود: اگر آن چه اکنون جريان دارد روند طبيعی و ناگزيری باشد که بايد در ايران طی شود، با همه دشواری هايش ما نبايد از آن ناخرسند باشيم. زرافشان در پايان با بيان اين که با شما يک سينه سخن دارم، گفته بود: اما در شرايطی که ممنوع الملاقات بوده و حتی از ديدار خانواده نيز محرومم، ارتباط با شما و سخن گفتن با شما برايم ممکن نيست.

در ادامه علی عزيزی، نايب دبير انجمن اسلامی پلی تکنيک، در سخنان خود در اين تجمع گفت: دانشجويان سه ستاره، دوستان ما بودند که به خاطر دفاع از حقوق ما اکنون در ميان ما نيستند و اين بزرگترين ننگ برای دولت احمدی نژاد است. عزيزی در ادامه با اشاره به اين که تخريب ساختمان های انجمن های اسلامی دانشجويان تخريب پايگاه های انتقاد به دولت و حاکميت است، افزود: انجمن های اسلامی فراگيرترين تشکل های دانشجويی در سراسر کشور هستند و ننگ برخورد با اين تشکل ها بر دامن وزير علوم هست و به راحتی پاک نمی شود. عزيزی در ادامه انتصاب روسای دانشگاه ها را تحميل و توهين به دانشگاه دانست و گفت هر گونه تحميل بر فضای آزاد دانشگاه محکوم به شکست است. عزيزی در ادامه با بيان اين که احمدی نژاد از دانشجويان بسيجی خواسته تا فرياد بزنند تا او بتواند راحت تر دانشگاه ها را قلع و قمع کند، گفت: اين بار ما بر آن ها فرياد می زنيم. علی عزيزی در ادامه افزود: دانشجويان بسيجی در دانشگاه اميرکبير در حال تدارک طوماری برای دعوت از احمدی نژاد هستند، ما از کليه دانشجويان دعوت می کنيم تا روز يکشنبه هفته آينده ساعت ۱۲ با حضور در پلی تکنيک فرياد اعتراضی خود را بر سر رئيس جمهور بکشند.

سخنران بعدی اين تجمع مهندس سياسی راد، از پيشکسوتان انجمن اسلامی پلی تکنيک، بود. سياسی راد در سخنان خود گفت: ما امروز اينجا جمع شده ايم تا از حقوق همه قشرها بر مبنای اعلاميه جهانی حقوق بشر و حقوق شهروندی دفاع کنيم. ما خواستار استقلال دانشگاه ها، آزادی زندانيان سياسی، تضمين حقوق سياسی و حقوق شهروندی همه آحاد ملت ايران هستيم. سياسی راد در ادامه با بيان اين که امروز افرادی ادعا می کنند در زندان ها شکنجه می شوند، خواستار بررسی اين مسئله شد.

در ادامه برنامه بيانيه کميسيون زنان دفتر تحکيم وحدت توسط نيلوفر گلکار، عضو اين کميسيون قرائت شد. در اين بياينه آمده است: کميسيون زنان تحکيم، افزايش فشار ها و برخورد با دختران دانشجو، محروميت از تحصيل و احضارهای پياپی آنها به کميته های انضباطی را محکوم می کند و يادآوری می نمايد که دختران علاوه بر استبداد، قربانی مردسالاری نيز هستند و مشکلات خاص خود را دارند که تنها ناشی از جنسيت آنهاست. افزايش برخورد در زمينه ی پوشش دختران، فشار بر دختران در رابطه با ساعات ورود و خروج به خوابگاه ها، توزيع نابرابر امکانات ورزشی، تفريحی و آموزشی به دليل تفکيک جنسيتی محيط های دانشجويی، اعمال سهميه بندی جنسيتی در پذيرش دانشگاه ها که به صورت مخفيانه اعمال می گردد، سياست های پنهان در زمينه ی عدم پذيرش زنان به عنوان اعضای هيئت علمی و پست های مديريتی در دانشگاه از جمله مسائلی است که پی گيری جداگانه ی مسائل زنان را ضروری می سازد.

در پايان تجمع سعيد حبيبی، عضو شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت، به بيان نظرات خود پرداخت. حبيبی با بيان اين که روی صبحتش با وزير علوم و رئيس جمهور نيست، گفت: وزير علوم کوچکترين لياقت و کياستی را بر اداره اين وزارتخانه ندارد، احمدی نژاد هم هيچ گونه مشروعيتی به نظر من ندارم. روی صحبت من با شما دانشجويان است. سعيد حبيبی در ادامه، با اشاره به نقش ويژه جنبش دانشجويی اشاره کرد و افزود: دانشگاه فقط مسائل صنفی خودش را دنبال نمی کند. اولين قدم ما مسائل صنفی است و دومين قدم مسائل سياسی، و سومين قدم ما زمينه سازی برای تغييرات بنيادين اجتماعی است. حبيبی در پايان گفت: امروز زمان صحبت کردن آرام نيست بلکه امروز روز فرياد زدن در اقصی نقاط کشور است.

در پايان اين مراسم دانشجويان مقابل سردر اصلی دانشگاه تهران تجمع کرده و شعارهای اعتراضی سر دادند. بعضی از اين شعارها «وزير بی لياقت، استعفا استعفا»، «مرگ بر ديکتاتور»، «مرگ بر استبداد»، «دانشجو، دانشجو اتحاد اتحاد» و... بود.

در حاشيه:
- خيابان های منتهی به دانشگاه تهران از ساعات اوليه صبح تا پايان مراسم به نحو بی سابقه ای مملو از نيروهای انتظامی و امنيتی بود و خيابان های قدس، ۱۶ آذر، انقلاب مسدود شده بودند.

- بعضی از نيروهای امنيتی در دانشگاه حاضر شده بودند و به صورت مخفيانه در حال گرفتن عکس و فيلم از دانشجويان بودند که برخی از اين افراد با برخورد دانشجويان مواجه شده و عکس ها و فيلم های ايشان ضبط شد.

- يکی از دانشجويان که در حال گرفتن عکس از نيروهای انتظامی حاضر در خيابان بود توسط اين نيروها به شدت مضروب شد و در اثر ضرب و شتم مامورين انتظامی بيهوش شده و در پياده روی خيابان انقلاب بر زمين افتاده بود.

۱۶ آذر ۸۵ در تاریخ مبارزه برای آزادی و برابری ٽبت شد

"حکومت طالبان نابود باید گردد"

"آزادی زن همیشه همیشه"

"رهایی جامعه رهایی زنان است!"

علیرغم بگیر و ببندها، علیرغم قتل و کشتار دانشجویان، رژیم اسلامی قادر نشد از برگزاری گسترده و همه جانبه اعتراضات دانشجویان در ۱۶ آذر جلوگیری کند. اخبار دریافت شده اولیه حاکی از آن است که ۱۶ آذر امسال گسترده و رادیکال بود. روز "نه" بود. روز اعتراض بود. روز آزادی و برابری بود. بیانیه هایی که در وبلاگ ها منتشر شده بود نشان از جنب و جوش و تحرک جدید در میان دانشجویان بود امسال ۱۶ آذر با اعتراض به رژیم طالبانی اسلامی، با فریاد آزادی و برابری و عدالت، لغو آپارتاید جنسی، آزادی زن همیشه همیشه، و با پلاکاردهای سرخ در تهران، تبریز، مازندران، . ... برگزار شد.

در تهران بیش از سه هزار نفر علیرغم کنترل و ممانعت نیروهای انتظامی توانستد در مقابل درب ورودی دانشگاه تجمع کنند. در این تجمع این شعارها فریاد زده میشد: دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد، مرگ بر استداد، مرگ بر دیکتاتور، ستاره دانشجو مدال افتخار است، آزادی مساوات تحریم انتخابات، اسانلو زرافشان آزاد باید گردد، زندانی سیاسی آزاد باید گردد، دانشجو کارگر اتحاد اتحاد.

در میان صف تجمع کنندگان این پلاکارد ها دیده میشد: زرافشان ـ اسالنوآزاد باید گردد، ۳ خودکشی ۲ مرگ ۱ قتل این است دانشگاه، آزادی بیان و تشکل مستقل، دیوار های استبداد فرو خواهد ریخت، یا سوسیالیسم یا بربریت، رهایی جامعه رهایی زنان است، تشکل کارگری ایجاد باید گرد، از مبارزات کارگران سندیکا شرکت واحد حمایت می کنیم، ستاره ها را به آسمان باز گردانید نه کارنامه دانشجویان.

سازمان آزادی زن به همه دانشجویان آزادیخواه و برابری و سوسیالیست طلب برگزاری گسترده و رادیکال ۱۶ آذر را تبریک میگوید.

زنده باد آزادی و برابری

مرگ بر جمهوری اسلامی

www.azadizan.com

www.wlsaz.blogfa.com

سازمان آزادی زن

۱۵ آذر ۸۵

پیام دکتر ناصر زرافشان به مناسبت روز دانشجو

دوستان ورفقای دانشجو

درود گرم مرا بپذیرید .یاد شهدای دانشجوئی شانزده آذر در شرایطی گرامی می داریم که دیو استبداد و ارتجاع که تمام قد خود را در برابر جامعه و نیازهای رشد و پیشرفت آن قرار داده وان را سد کرده است ، حتی از یادآوری نام و خاطره آن شهدای سربلند هم وحشت دارد و جلوگیری می کند. اما دقیقا در همین شرایط زنده نگه داشتن یاد و خاطره، آرمان خواهی و مبارزات شهدای دانشجو ضرورت موکد تر از همیشه است ، زیرا اکنون ، هم ارتجاع حاکم داخلی وهم فرهنگ امپریالیستی که فعلا برفضای بین المللی تسلط یافته و می کوشند هریک با ارائه بدل های توخالی ، تفکر و عمل انقلابی نسل های گذشته جنبش های دانشجوئی را لوث و تحقیر نمایند . و با زدودن حافظه تاریخی جامعه و قطع ارتباط آن با گذشته ، میراث مبارزاتی جنبش دانشجوئی را از ذهن کنونی پاک کرده و آنرا رهسپاردنیای فراموشی نمایند. از این رو زنده نگه داشتن یاد و خاطره آرمان خواهی و مبارزه انقلابی شهدای دانشجوئی از هر زمان دیگر ضرورت دارد.
اگر آن چه اکنون جریان دارد، روند طبیعی و ناگزیر آن چیزی باشد که باید در ایران طی شود ، با همه دشواریها یش ما نباید از آن نا خرسند باشیم . اتفاقا استراتژی موثر و ناگزیر مبارزه را فقط در همین شرایط و بر چنین بستری می توان پیدا کرد. این شرایط به توهماتی که طی یکی دو دهه اخیر تبلیغ کرده اندو ثمری جز خواب کردن جنبش دانشجوئی و غافل ساختن آن از هدفهای واقعی و راه های رسیدن به آنها نداشته است ، پایان خواهد داد. و جنبش دانشجوئی را خالص تر و هوشیار تر خواهد ساخت.
با شما یک سینه سخن دارم اما درشرایط حاضر که ممنوع الملاقات و حتی ازدیدار خانواده خود محروم هستم امکان ارتباط با شما و در میان گذاردن همه آنچه را که می خواهم بگویم برایم وجود ندارد. از دور دست یکایک شما را می فشارم و در مبارزه ای نجیبانه و مردم دوستانه یِ شما در هر شرایطی در کنار تان هستم .

دکتر ناصر زرافشان
زندان اوین 15 آذر 1385

قطعنامه پایانی تجمع دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند تبریز به مناسبت 16 آذر

سکوت آغاز نیستی است اما زننده تر از آن، انفعال است. انسان منفعل، خود مرگ است. تلاش حکومتهای مستبد همواره در جهت منفعل کردن دانشجو است و در این راه از هیچ ابزاری فروگذار نمی کند. اما جنبش دانشجویی نشان داده که همواره در برابر ظلم، بیداد، استبداد و استثمار سکوت نخواهد کرد و با اسلحه تفکر، پایه های استبداد و ظلم را در خواهد نوردید. جنبش دانشجویی با دو خاصیت اصلی خود، یعنی آرمانخواهی و استقلال از قدرت، همواره حکومتهای مستبد را به چالش کشانده و سایه های ترس را از حریم جامعه زدوده است.
جنبش دانشجویی به عنوان زنده ترین جنبش موجود در ایران، که بیش از نیم قرن از حیات خویش را پشت سر گذاشته، هیچگاه اسیر سیاست بازی نمی شود و به صورت هدفمند و با برنامه به سوی بزرگترین شعارهای خود، که نیازهای متن جامعه اند، حرکت می کند. مبارزه با فقر، تلاش برای آزادی، عدالت و برابری، همواره در متن حرکات فعالان دانشجویی بوده و خواهد بود.
ما دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند نیز آزادی، عدالت و برابری را فریاد می زنیم و ضمن حمایت از تجمع روز چهارشنبه (15 آذر) در مقابل دانشگاه تهران و دعوت از همگان برای شرکت گسترده در آن، به مسئولین تمامیت خواه نظام و مسئولین دانشگاه تک صدایی هشدار می دهیم که شعله ی خاموشی ناپذیر جنبش دانشجویی نه تنها هیچگاه خاموش نمی شود، بلکه همواره پایه های حکومت ظلم و جور را در خواهد نوردید.

زنده باد آزادی، زنده باد برابری
دانشگاه صنعتی سهند تبری

دعوت از آزادیخواهان!...


زمان: چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۵ ـ ساعت ۱۲ ظهر
مکان : میدان انقلاب- دانشگاه تهران ـ مقابل سر در دانشکده فنی
( ورود به دانشگاه تهران از درب ۱۶ آذر )

- از همه آزادیخواهان دعوت می کنیم در این روز شرکت کنند -

بیانیه همبستگی زنان به مناسبت 16 آذر

۱۶ آذر در کنار شما خواهیم بود!

دانشجویان عزیز ما زنان آزادیخواه و برابری طلب در ۱۶ آذر در کنار شما خواهیم بود. ۱۶ آذر روز اعتراض همگانی است. روز اعتراض دانشجو است. روز اعتراض ماست، روز اعتراض و "نه" به وضعیت موجود است. شما در طی سالهای اخیر با برافراشتن پرچم آزادی و برابری عملا جوهر مطالبات جامعه را بیان کرده اید. شما در ۱۶ آذرهای چند سال گذشته خواست و مطالبه ما مبنی بر آزادی و برابری بی قید و شرط زن و مرد، لغو آپارتاید جنسی و حجاب را به نحو شایسته ای منعکس کرده اید. شما در طی سالهای اخیر با برافراشتن پلاکارد "ازادی زن معیار آزادی جامعه است" نشان دادید که در صف پیشرو و مقدم جنبش برای از بین بردن ستم بر زن در جامعه قرار دارید. بیانیه های که امسال نیز در محافل دانشگاهی دست به دست میگردد نشاندهنده آن است که امسال نیز شما بر این خواستهای پایه ای جنبش آزادی و برابری زن و مرد تاکید دارید.

دانشجویان عزیز ما در ۱۶ آذر کنار شما خواهیم بود. از مبارزات شما حمایت میکنیم. به شما درود میفرستیم و شعار زنده باد آزادی زن را با هم در این روز سرخواهیم داد امیدواریم که ۱۶ آذرامسال نقطه عطفی در تغییر فضای سیاسی جامعه باشد.

همبستگی زنان

فراخوان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک امیر کبیر

انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ( پلی تکنیک تهران ) در فراخوانی، از عموم دانشجویان دعوت کرد تا در مراسم گرامیداشت سالروز ۱۶ آذر در دانشگاه تهران حضور به هم رسانند. گفتنی است این تجمع قرار است فردا چهارشنبه ساعت ۱۲ مقابل دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار گردد.
متن فراخوان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر به شرح زیر است:
امیرکبیر با یاد دکتر کیوان انصاری، استاد دربند پلی تکنیک یارانش را فرا می خواند ۱۶ آذری دیگر در راه است و پاسداشت مقام و منزلت دانشجو در پیش، بار دیگر روز دانشجو فرا رسیده است و زمان دفاع از کیان دانشگاه، یادواره رشادت و آزادگی سه آذر اهورایی در نفی استبداد در آذرماه ۸۵ گرامی داشته می شود. امیرکبیر با یاد دکتر کیوان انصاری، استاد دربند پلی تکنیک و امید آزادی وی، یارانش را برای حضور در تجمع اعتراضی هماهنگ دانشجویان و اساتید در پاسداشت روز دانشجو فرا می خواند. دانشگاه زنده است و همچنان حیات خود را در فضای اجتماعی و حضور خود را در فضای سیاسی کشور تداوم می بخشد و رمز ماندگاری خود را در فضای عمومی دانشگاه و ایستادگی در برابر تعرض اقتدارگرایان می بیند. دانشگاه زنده است و زنده می ماند و این بار به پشتوانه جامعه دانشگاهی خود، به آنان که استقلال و آزادی دانشگاه و آزادگی دانشگاهیان را بر نمی تابند، می آموزاند که دانشگاه پادگان نیست و نخواهد شد. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اعتراض به عملکرد وزارت علوم و سیاستهای غلط مدیران ارشد آن، جامعه دانشگاهی را فرا می خواند تا در اعتراض به تعرض این وزارت به حقوق بدیهی تحصیل، تدریس و تداوم فعالیتهای منتقدانه دانشگاهیان در تجمع فردا (چهارشنبه) حضور پیدا کنند. «دانشگاه زنده است» صدای اعتراض دانشگاه است که با همگامی یکایک اعضای جامعه دانشگاهی، مبدل به فریادی آشکار در رد سیاستهای وزارت علوم شده است.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

پیام زندانیان سیاسی گوهردشت به مناسبت 16 آذر

به نام آزادی

به نام سعادت ملت ایران و با درود بر جانباختگان راه آزادی بار دیگر شانزدهم آذر آمد و سر به سر در قلوب مردم شعله افکند جنبش دانشجویی ایران به خون شهیدان در ره خلقمان خورده سوگند که تا آخرین نفس کوشیم و بشکنیم دیوار این قفس در ره آزادی ایران در آستانه فرا رسیدن روز دانشجو و تبریک این روز به همه دانشجویان مبارز ، آزادیخواه ایران ، نگرانی و تاسف عمیق خود را نسبت به موج فزاینده ، سرکوب و فشار و ارعاب بر دانشجویان و اساتید دانشگاه اعلام می داریم ، و با توجه و توجه سازمان ها و نهادهای مدافع حقوق بشری را به نقض گسترده و مستمر و سیستماتیک حقوق دانشجویان و اساتید دانشگاه ها جلب می نماییم

که از جمله اخراج و اعمال محدودیت برای اساتید و دانشجویان منتقد و دگر اندیش تهدید فعالیت های سیاسی و مطبوعاتی دانشجویان تبدیل دانشگاه به پادگان و پلیسی امنیتی کردن فضای دانشگاه ، ستاره کردن دانشجویان و ممانعت از ادامه تحصی آنان و صدرو احکام غیر قانونی زندان و محرومیت تحصیلی توسط کمیته انظباتی که وابسته به نهاد های اطلاعاتی و امنیتی می باشد ما زندانیان سیاسی ضمن محکوم کردن رژیم آخوندی در نقض ابتدایی ترین حقوق دانشجویان همبستگی خود را با دانشجویان اعلام داشته و از نهاد های حقوق بشری تقاضا داریم ضمن حمایت از جامعه دانشجویان اقدامات عاجل و ضروری را جهت بر طرف ساختن همه محدودیت ها و اعمال فشارها و سرکوب ها بعمل آورند

پایدار وطن همیشه

امیر حسین حشمت ساران

بهروز جاوید تهرانی

جعفر اقدامی

علیرضا کرمی خیر آبادی
‎‎
مهرداد لهراسبی

یاسر مجیدی

حیدر نوری

زندانیان سیاسی گوهردشت کرج ، بیرجند ، سمنان

دانشگاه پادگان نیست !!

جنبشهاي بزرگ جهان ،‌ پيروزمندي هاي خود را پيش از هر امر ديگر ،‌ از درك نقادانه ي تجربه اي كسب مي كنند كه در تاريخ زنده ي مبارزه اشان ،‌ هر لحظه آن را پشت سر مي گذارند .
انتظار بازگشت جنبش دانشجويي ايران به مسير پاكوفته ‌« اصلاحات »‌ و تكرار پروژه ي شكست خورده ي «‌ دنباله روي از اميدواران به مراجع قدرت »‌ ،‌ نفي مغرضانه و آگاهانه ي تك تك امكانات نويافته ي پيروزي اين جنبش در حركت به سوي خواسته هاي بر حق آن است .
گسست جنبش دانشجويي از «‌ فلسفه و جنبش سياسي موسوم به اصلاح طلبي » ،‌ جز محصول درك نقادانه امروز جنبش از همان تجربه ي منتهي به شكست «‌ اصلاحات »‌ چيز ديگري نيست . اين گسست ، گشايش دريچه ي اميدي ست كه استقلال جنبش دانشجويي از دستگاه قدرت و ايستادن آن بر پاهاي آزموده ي خود را نويد مي دهد .
آگاهي جنبش از اين حقيقت كه او عضو پوينده و متكاملي از اندامواره (‌ارگانيسم )‌ روبه رشد جامعه ايران بوده و از اين رو در ارتباط و هم سرنوشتي ارگانيك با ديگر جنبش هاي مترقي اين جامعه است ،‌هم اكنون دانشگاه و دانشجويان را از قالب تنگ يك صنف سياسي معترض به در آورده و آنرا به جنبشي اجتماعي و همبسته ي ناگزير مبارزات پيگير كارگران ،‌ زنان ، جوانان و ديگر گروهها و اقشار تحت ستم جامعه تبديل كرده است . سياسي گري امروزي جنبش دانشجويي ،‌ به همين سبب مي بايست از عضويت اكتيو اجتماعي و دخالتگري پيگيرانه او در هر امر كوچك و بزرگ جامعه ايران نشأت گيرد .
امسال 16 آذر روزي ست كه دانشگاه هاي سراسر كشور رو به جامعه ايستاده و تداوم مبارزه اشان براي دستيابي به جامعه اي آزاد و برابر براي همه گان را به يكايك مردم اعلام مي كنند . تجربه ي كنوني جنبش دانشجويي ،‌ در كنار تجربه ي مبارزات سرسختانه ي طبقه ي كارگر و جنبش آزادي خواهانه ي زنان ايران ،‌ محصول آگاهي اين جنبشها از اين حقيقت است كه «‌ دست يابي به مطالبات بر حق مردم تنها به نيروي اتحاد مردمي و بريدن قاطعانه از هرگونه دخالت از بالا و يا از خارج ممكن است »‌ .
با در نظر گرفتن چنين حقايقي ست كه امروز جنبش دانشجويي اعلام مي كند كه خواسته هاي خود را نه از طريق متوسل شدن به درگاه مراجع قدرت داخلي و خارجي ،‌ بلكه با اصرار قاطعانه دانشجويان بر اتكا به نيرو و اراده ي آگاهانه ي خود مردم ايران به شرح زير دنبال مي كند :

1 - جنبش دانشجويي به زندگي در جامعه اي اميد دارد كه در آن فرد فرد انسانها از آزادي هاي سياسي – اجتماعي خود ( ‌به عنوان حق طبيعي افراد بشر )‌ بهره مند بوده و در آن از تمامي امكانات و ثروتهاي جامعه به طور برابر برخوردار باشند . تنها در چنين جامعه اي ست كه امكان اعتلاي استعدادهاي نهان جامعه فراهم مي آيد . جنبش بر اين باور است كه دست يافتن به چنين جامعه اي جز از طريق اتحاد مستحكم آن با ديگر جنبشهاي روبه جلوي جامعه به ويژه جنبش طبقه كارگر و جنبش زنان غير ممكن است . با در نظر قرار دادن اين افق متعالي ست كه ديگر خواسته هاي دانشجويان به صورت لوازم و شروط اوليه رسيدن به چنين جامعه اي ،‌ در ادامه مطرح مي شود .
2 - جنبش خواستار حذف فضاي شبه نظامي دانشگاه ها – به همراه تمامي علايم و عواقب آن از قبيل احكام انضباطي سنگين و پوشش اجباري دختران دانشجو (‌ به عنوان نمونه اي از تبعيض و تفكيك جنسي ) ، اخراج اساتید ، طرح ستاره دار کردن دانشجویان ، ثبت نام مشروط دانشجویان تحصیلات تکمیلی ، تفکیک جنسی سرویس ها و بوفه های دانشکده ها – در تمام دانشگاه هاي كشوربوده و ضمنا ً‌ به جد خواستار محاكمه ي عاملان قتل دانشجوي سبزواري مي باشد .
3 – ‌ آزادي فعاليت تشكلها و نشريات مستقل دانشجويي ، مصون از هر گونه تيغ سانسور – را حق گذشت ناپذير دانشجويان دانسته و در مسير تحقق اين خواسته پيگيرانه تلاش خواهد كرد .
4 – با توجه به عملکرد ضعیف وزارت علوم ، خواستار برکناری فوری وزیر علوم و رؤسای انتصابی دانشگاه ها می باشد .
5 - با پافشاري بر حق بديهي آزادي بيان ،‌ خواستار لغو تمامي احكام قضايي مربوط با فعالين سياسي كشور و آزادي زندانيان سياسي – به ویژه دکتر زرافشان وکیل پرونده ی قتلهای زنجیره ای - مي باشد .
6 - از كوچكترين مطالبات و مبارزات طبقه ي كارگر ايران قویا ً دفاع كرده و خود را متحد استراتژيك جنبش كارگري ايران مي داند و از آزادي تشكيل سنديكا و تشكلهاي آزاد و مستقل كارگري و نیز حق اعتصاب کارگران قاطعانه حمايت مي كند . خواستار لغو اصلاحیه ی قانون کار بوده و ضمنا ً پيگيرانه خواهان آزادي آقاي منصور اسانلو – رئيس هيأت مديره ي سنديكاي اتوبوس راني تهران - و باز گرداندن ايشان و همكاران شان به محيط كار مي باشد .
7– قويا ً‌خواستار برابري مطلق زنان و مردان در عرصه ي حقوقي ، سياسي و اجتماعي و رفع هرگونه تبعيض جنسي بر عليه زنان مي باشد .
8 – جنبش با هر گونه دخالت خارجي – اعم از اشكال نظامي يا الگوي فرساينده ي تحريمهاي سياسي و اقتصادي – در سرنوشت مردم ايران به جد مخالف بوده و اعلام مي كند كه نتايج چنين اقداماتي تنها فلاكت و سيه روزي هرچه بيشتر مردم اين كشور را به همراه خواهد داشت . اين سيه روزي با فراهم شدن شرايط براي سربرآوردن خطرناك ترين نيروهاي تبهكار جامعه با قوت هر چه تمام تر بازتوليد خواهد شد .

دانشگاه امروز سنگري براي پاسداري از حقوق و آزادي هاي مردم ايران است . بقاي اين سنگر و گسترش دامنه ي فتوحات آن تنها در پرتو اتحاد جنبشهاي بر آمده از بطن همين «‌ مردم »‌ ممكن خواهد بود . به همين سبب جنبش دانشجويي نيروهاي مترقي بالقوه و بالفعل موجود در جامعه را به اتحاد با يكديگر براي رسيدن به خواسته ها و مطالبات همسويه اشان فرا مي خواند .
در همین راستا ، در تاریخ چهار شنبه ، 15 آذر از ساعت 12 ظهر ، تجمع بزرگ دانشجویان تهران در مقابل دانشکده ی فنی دانشگاه تهران برگزار می شود . همه ی دانشجویان و آزادی خواهان جامعه را به شرکت در این تجمع فرا می خوانیم